U bent van harte welkom bij onze diensten
Iedere zondag om 10:00 en 18:00

Jodocuskerk
Hervormd Oosterland

Jaarthema 2017/18

Midzomermiddag-avondrommelmarkt

Over een zonnige marktdag…
Het begin van dit stukje is elk jaar hetzelfde. Over dat de organisatie van de markt er het hele jaar mee bezig is geweest om spullen in ontvangst te nemen, te sorteren, uit te zoeken en, uiteindelijk, klaar voor transport te zetten. Ook dit jaar is dit weer van toepassing. Maar dan het vervolg…
De afgelopen paar jaar was het juist op onze marktdag regenachtig. Vorig jaar heeft het de eer-ste drie uren zelfs constant geregend. Niet leuk voor de vele vrijwilligers maar zeker ook niet voor de belangstellenden.  

Met argusogen werden de weersvoorspellingen dan ook gevolgd. En zowaar, deze  kwamen dit jaar uit. Het werd een stralend zonnige dag. Niet te warm maar precies goed. Ideaal om de markt in op te bouwen en ’s middags om onze markt met een bezoekje te  vereren.
 Vele vrijwilligers meldden zich al vroeg op het Torenplein om de marktkramen neer te zetten en al snel kon begonnen worden met het aanvoeren van de verkoopwaar. Aan het eind van de morgen begon het er al als een serieuze markt uit te zien. Ruim voor tijd was iedereen klaar en was het wachten op de klok van 15.00 uur.  Niet alleen op het marktterrein werd op het signaal gewacht, ook buiten de hekken stonden vele kooplustigen te wachten. Nadat de torenklok (eindelijk) drie keer had geslagen  ontstond er een run op de kramen. Want iedereen wilde eerste keus hebben. En dat is begrijpelijk, onze rommelmarkt staat bekend om zijn unieke en exclusieve sortering.  En dat was dit jaar niet anders.

Heel veel spullen begonnen die dag onder leiding van een nieuwe eigenaar aan een tweede (of der-de, of vierde) leven. Wat  werd er veel gekocht en wat werd er veel versleept. De kramen en de bar deden goede zaken en pannenkoeken, mossels en ijsjes gingen als zoete broodjes over de toonbank. Nadat het vorig jaar zo nat was geweest, was het een genot om dit jaar onze meubelboulevard weer druk te zien met mensen die voorzien van een hapje en/of drankje een plekje  op een stoel of bank hadden gezocht. En wellicht namen ze die dan en percent mee.  
Later die avond kon de organisatie dan ook melden dat de opbrengst het mooi bedrag van € 12.835,00 had opgeleverd, wat later werd bijgesteld naar € 13.006,00. Dit is 16% meer dan vorig jaar.
Een fraaie blijk van waardering van de bezoekers die op onze markt ook dit jaar weer het nodige van hun gading wisten te vinden. En die graag naar Oosterland afreisden om die speciale markt te bezoeken. Een markt waarop iedereen zich thuis voelt en ‘ontmoeting’ een belangrijk onderdeel van die speciale charme is.
Een woord van dank aan Bouwbedrijf Boogert die ook dit jaar zorgde voor de nodige facilitaire zaken. Van opslagruimte en heftrucks tot afzetbakken.  Loonbedrijf  J. Dorst voor het beschikbaar stellen van rollend/rijdend materieel  en de familie Van Westen voor het beschikbaar stellen van rollend/rijdend materieel en opslag (meubels).
En vanzelfsprekend een bedankje aan iedereen die op welke wijze dan ook zijn/haar bijdrage heeft geleverd  aan deze markt. Op de dag zelf, maar zeker ook in het voortraject en in de ‘nazorg’.

 

klik hier voor de affiche